Overzicht twintig nationale parken
Audiovaarroute Freek Vonk
Booming business banner

Survival Schoolreisje Nationaal Park De Alde Feanen

Natuureducatie en avontuur in het laagveenmoeras

 

Voor wie:
Groep 3 t/m 8


Periode:
Mei, juni, juli, augustus, september

Tijden:
Van 10.00 tot 15.00 uur

 

Meisje op low rope baan

Faciliteiten:
Toiletten, gratis parkeren, gratis klim- en klauterparcours, gelegenheid om patat/ijs te eten

 

Prijzen:
Leerlingen: € 13,- p.p. (NB: maak een defintieve reservering vóór 1 maart en profiteer van onze vroegboekkorting à € 12,- p.p.).
Begeleiding: gratis

 

Wat gaan de kinderen doen

Wat dit schoolreisprogramma zo goed maakt, is de enthousiaste natuurgids die de groep ’s ochtends ontvangt en de hele dag bij hen blijft. Met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht begeleidt de natuurgids de verschillende programmaonderdelen en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Kortom een bijzondere ervaring voor zowel leerling als leerkracht en begeleider.

 

 

 

Klik op onderstaande foto voor een foto-impressie

 

 

Groep 3 en 4

Survivalkamp: vandaag gaan we op survivaltocht! Via een klim- en klauterparcours gaan we onder de wilgentunnel door naar het blotevoetenpaadje. Van lange wilgentakken bouwen de leerlingen hutten en met mooi weer gaan ze buikglijden als echte otters.

Onderwaterwereld: survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek zelf welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied.

 

Kikkeravonturen: de kinderen veranderen in kikkers en ervaren zo welke spannende avonturen en metamorfose je als kikker meemaakt.

 

Groep 5 t/m 8

Survivalbaan: de low-rope baan is een uitdagend parcours van hangbruggen, boomstammen, touwen en tokkelbaan over water. Kun jij droog blijven?

 

Otterpuzzeltocht: tijdens het parcours van de otterpuzzeltocht ervaren de kinderen spelenderwijs welke obstakels de otter allemaal tegenkomt tijdens zijn jacht naar vis. De puzzeltocht heeft verschillende survivalelementen zoals een kompasopdracht, spoorzoeken, buikglijden en meer!

Onderwaterwereld: survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek zelf welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied.

 

Pauze

We houden pauze op een mooi speeleiland in het natuurgebied. De kinderen kunnen hier voetballen, zwemmen bij het strandje, op ontdekkingstocht en lekker patat eten. Klik hier voor de prijslijst van de lunchmogelijkheden.

*De volgorde van de activiteiten kan voor elke klas verschillend zijn.

 

 

Uitzending Omrop Fryslân

Omrop Fryslân kwam tijdens onze eerste schoolreisdag (de pilot) meekijken. Kijk bij 10 minuten naar de uitzending van Tsjek TV van Omrop Fryslân voor een impressie. Friestalig. Klik hier voor de link.

 

Reserveren / meer informatie

Klik hier voor meer informatie over reserveringen.
Voor meer informatie of om te reserveren kunt u bellen met het bezoekerscentrum tel. 0511 – 53 96 23. Een e-mail sturen kan ook, bcdealdefeanen@itfryskegea.nl.

 

De locatie

Op onderstaande plattegrond staan de diverse locaties waar het schoolreisje plaatsvindt. De onderwaterwereld ontdekken ze vanaf het viseiland, de otterpuzzeltocht en kikkeravonturen vinden plaats op het speeleiland en het survivallen gebeurt vanzelfsprekend op het survivaleiland. Hier wordt de klas met een bootje heen gebracht. Het survivalkamp van groep 3/4 is bij het bezoekerscentrum. In de pauze gaan we lekker picknicken op de speelweide of het speeleiland.

 

 

Schoolreislocaties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

Zaterdag 25 november
Verreweg het grootste deel van Nationaal Park De Alde Feanen is alleen over water bereikbaar. Een echt vaargebied dus. Excursieboot ‘De... lees verder
Zondag 3 december
We starten in de schemer en varen door het laagveenmoeras de volle maan tegemoet. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op... lees verder
Zaterdag 9 december
Verreweg het grootste deel van Nationaal Park De Alde Feanen is alleen over water bereikbaar. Een echt vaargebied dus. Excursieboot ‘De... lees verder
 

Nieuws

11-04-2017
Brekelmans opent ogen in De Alde Feanen   EARNEWÂLD - Maandagavond opende Marleen Brekelmans de ogen van 80 ondernemers tijdens de... lees verder
01-12-2016
In 2013 ging in De Alde Feanen het LIFE+ project ‘Booming Business’ van start. Met zes uitvoeringsmaatregelen in het westelijk deel van... lees verder