Overzicht twintig nationale parken
Audiovaarroute Freek Vonk
Booming business banner

Survival Schoolreisje Nationaal Park De Alde Feanen

Natuureducatie en avontuur in het laagveenmoeras

 

Voor wie:
Groep 3 t/m 8


Periode:
Mei, juni, juli, augustus, september

Tijden:
Van 10.00 tot 15.00 uur

Direct reserveren klik hier.

Faciliteiten:
Toiletten, gratis parkeren, gratis klim- en klauterparcours, gelegenheid om patat/ijs te eten

 

Prijzen:
Leerlingen: € 13,- p.p. (NB: maak een defintieve reservering vóór 1 maart en profiteer van onze vroegboekkorting à € 12,- p.p.).
Begeleiding: gratis

 

Wat gaan de kinderen doen

Wat dit schoolreisprogramma zo goed maakt, is de enthousiaste natuurgids die de groep ’s ochtends ontvangt en de hele dag bij hen blijft. Met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht begeleidt de natuurgids de verschillende programmaonderdelen en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Kortom een bijzondere ervaring voor zowel leerling als leerkracht en begeleider.

 

Groep 3 en 4

Survivalkamp: vandaag gaan we op survivaltocht! Via een klim- en klauterparcours gaan we onder de wilgentunnel door naar het blotevoetenpaadje. Van lange wilgentakken bouwen de leerlingen hutten en met mooi weer gaan ze buikglijden als echte otters.

Onderwaterwereld: survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek zelf welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied.
 

Kikkeravonturen: de kinderen veranderen in kikkers en ervaren zo welke spannende avonturen en metamorfose je als kikker meemaakt.

 

Groep 5 t/m 8

Survivalbaan: de low-rope baan is een uitdagend parcours van hangbruggen, boomstammen, touwen en tokkelbaan over water. Kun jij droog blijven?

 

Otterpuzzeltocht: tijdens het parcours van de otterpuzzeltocht ervaren de kinderen spelenderwijs welke obstakels de otter allemaal tegenkomt tijdens zijn jacht naar vis.

Onderwaterwereld: survival is geen survival zonder te vissen! Ontdek zelf welke dieren allemaal onder water leven in het moerasgebied.

 

Pauze

We houden pauze op een mooi speeleiland in het natuurgebied. De kinderen kunnen hier voetballen, zwemmen bij het strandje, op ontdekkingstocht en lekker patat eten. Klik hier voor de prijslijst van de lunchmogelijkheden.

*De volgorde van de activiteiten kan voor elke klas verschillend zijn.

 

Reserveren / meer informatie

Klik hier voor meer informatie over reserveringen.
Voor meer informatie of om te reserveren kunt u bellen met het bezoekerscentrum tel. 0511 – 53 96 23. Een e-mail sturen kan ook, bcdealdefeanen@itfryskegea.nl.

 

 

De locatie

Op onderstaande plattegrond staan de diverse locaties waar het schoolreisje plaatsvindt. De onderwaterwereld ontdekken ze vanaf het viseiland, de otterpuzzeltocht en kikkeravonturen vinden plaats op het speeleiland en het survivallen gebeurt vanzelfsprekend op het survivaleiland. Hier wordt de klas met een bootje heen gebracht. Het survivalkamp van groep 3/4 is bij het bezoekerscentrum. In de pauze gaan we lekker picknicken op de speelweide of het speeleiland.

 

 

Schoolreislocaties

 

 

Klik op onderstaande foto voor een foto-impressie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

11-04-2017
Brekelmans opent ogen in De Alde Feanen   EARNEWÂLD - Maandagavond opende Marleen Brekelmans de ogen van 80 ondernemers tijdens de... lees verder
14-12-2015
Van 27 december t/m 3 januari is het bezoekerscentrum elke dag* open van 10.00 tot 17.00 uur.   *m.u.v. oud- en nieuwjaarsdag lees verder
06-10-2015
De vogeltrek is net begonnen en de waterpartij voor de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder is momenteel een lust voor het oog met grote aantallen... lees verder