Overzicht twintig nationale parken

Alde Feanen Challenge zondag 27 augustus 2017

In 2014, 2015 en 2016 werd er met veel enthousiasme en teamspirit gestreden. In het moerasgebied daagde de natuur de deelnemers op alle vlakken uit; rennen over drassig terrein, kanoën door smalle petgaten én open water, pittige afstanden mountainbiken en niet te vergeten de hevige buien afgewisseld met mooi zomerweer. Prachtige omstandigheden voor een sportieve race door de natuur.

 

En in 2017 gaan we door! Op zondag 27 augustus 2017 wordt alweer de vijfde editie van De Alde Feanen Challenge georganiseerd! Een adventure race dwars door het prachtige Nationaal Park De Alde Feanen. Wil jij de natuur op een sportieve manier beleven? Schrijf je dan als duo in voor dit bijzondere evenement!


Volg ons op onze speciale Facebook pagina


Klik hier voor de foto-impressie van de Challenge in 2017
Klik hier voor de foto-impressie van de Challenge in 2016

Klik hier voor een foto-impressie van de Challenge in 2015

 

De onderdelen

De Challenge is opgesplitst in een 9-uurs en een 6-uurs race. Elk team bestaat uit twee deelnemers en doet álle onderdelen samen. De race bestaat uit onderdelen als kanoën, steppen, mountainbiken, hardlopen en zwemmen (exacte onderdelen worden later bekend).

 

Strategisch

Voor elk onderdeel krijgt het team een kaart met daarop checkpoints. Aan de hand van de kaart bepalen de teams de beste route om de checkpoints te bereiken. Er zijn verplichte checkpoints en bonus checkpoints. Het is aan het team of zij de bonus checkpoints willen pakken of niet. Teams die de bonus checkpoints pakken krijgen extra punten. Tijdens de onderdelen voeren de teams ook special tasks uit (zoals swing-over, apenhang, netklim, boogschieten, etc.). Hiermee kunnen extra punten worden verdiend. Het team met de meeste punten en binnen maximale tijd binnen, wint de Challenge.

Hieronder zijn de maximale afstanden (bij benadering) weergegeven. Dit houdt in dat als een team ook alle bonus checkpoints pakt onderstaande afstanden worden afgelegd. Pakt een team niet de bonus checkpoints, dan zijn de afstanden korter. Elk onderdeel wordt door beide teamleden samen gedaan.

 

Sponsoren

It Fryske Gea

IVN

Nationaal Park De Alde Feanen

De Twirre
A. de Jong
Fanaad
Anteagroup
De Buitenplaats
Edelweiss
De Wartenster

Veelgestelde vragen

Is het een non-stop race?
Ja

Wordt er gewerkt met stafkaarten?
Ja

Moeten we zelf onze coördinaten intekenen?
Nee

Is er verplicht materiaal?
Ja, dit staat in het reglement. Wij zullen het reglement in juli op de site plaatsen.

Wat zijn de prijzen?
Attentieprijzen, dus geen geldprijzen.

 

Wat moeten we meenemen qua eten en drinken onderweg?
Voor eten en drinken zijn de teams zelf verantwoordelijk. Een maaltijd nadien zit in de prijs inbegrepen.

Wat moeten we meenemen?
In reglement staat welke zaken deelnemers moeten meenemen. Dit krijg je ruim op tijd per mail toegestuurd.

Wat zijn de special tasks?
De special tasks willen we vooraf nog niet allemaal bekendmaken. Maar het zijn onderdelen die iedereen kan uitvoeren. Het is niet verplicht om alle special tasks uit te voeren. Echter hoe meer special tasks je uitvoert, hoe meer punten je krijgt.

Wat zijn de regels omtrent annuleren van onze inschrijving?
Annuleren kan alleen per email (bcdealdefeanen@itfryskegea.nl). Bij annulering gelden de volgende terugbetalingsregelingen.

100% bij annulering tot en met 30 dagen voor de wedstrijd
50% bij annulering tot en met 15 dagen voor de wedstrijd
0% bij annulering van 14 dagen en minder voor de wedstrijd

 

Ja, ik wil mijn team inschrijven!

 

Je kunt je als team inschrijven via deze link. Op de pagina deelnemende teams kun je kijken wie er mee doen. Inschrijving kan tot en met 15 augustus.

Kosten
9-uurs : € 115,- per team.
6-uurs : € 90,- per team.

Voor beide races is er ruimte voor 35 teams en vol = vol. Wees er dus snel bij!
Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Let op: 9-uurs en 6-uurs race vormen ieder een afzonderlijke wedstrijdcategorie met een eigen uitslag en prijzen! Bij voldoende deelname wordt een gesplitst klassement aangehouden,n.l. heren, dames en mixed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact
Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen
Koaidyk 8a, Earnewâld
T: 0511-539618
bcdealdefeanen@itfryskegea.nl

 

Volg ons op Facebook

 

Klik om naar de facebook pagina te gaan

 

 

 

Kalender

Zaterdag 25 november
Verreweg het grootste deel van Nationaal Park De Alde Feanen is alleen over water bereikbaar. Een echt vaargebied dus. Excursieboot ‘De... lees verder
Zondag 3 december
We starten in de schemer en varen door het laagveenmoeras de volle maan tegemoet. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op... lees verder
Zaterdag 9 december
Verreweg het grootste deel van Nationaal Park De Alde Feanen is alleen over water bereikbaar. Een echt vaargebied dus. Excursieboot ‘De... lees verder
 

Nieuws

11-04-2017
Brekelmans opent ogen in De Alde Feanen   EARNEWÂLD - Maandagavond opende Marleen Brekelmans de ogen van 80 ondernemers tijdens de... lees verder
01-12-2016
In 2013 ging in De Alde Feanen het LIFE+ project ‘Booming Business’ van start. Met zes uitvoeringsmaatregelen in het westelijk deel van... lees verder