Open weekend de Wiidpleats
Zaterdag 14 en zondag 15 april

Volop activiteiten voor het hele gezin!

Tijdens het museumweekend op zaterdag 14 en zondag 15 april houdt de Wiidpleats te Earnewâld open weekend. Het bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen van It Fryske Gea, het Frysk Lânbou Museum en restaurant de Buitenplaats doen alle drie actief mee. Ontdek de doe- en beleeftuin met leuke activiteiten, leer hoe je een koe moet melken en proef de (h)eerlijke natuur op de markt met biologische producten!

In de Wiidpleats
Er is beide dagen veel te beleven. Zo maken kinderen in het bezoekerscentrum gratis een leuke speurtocht door de expositie en in de “nacht-experience” ontdekken ze het nachtleven in het moerasgebied. Voel de wind door je haren wapperen en ontdek welke dieren ’s nachts actief zijn.  Ook het Fries landbouwmuseum is deze twee dagen gratis open. Bezoekers leren hier op een levendige manier over de rijke geschiedenis van Fryslân. In de binnenplaats van de Wiidpleats staan verschillende stands waar heerlijke fairtrade versnaperingen verkrijgbaar zijn en worden zelfs producten ter plekke gemaakt.

Doe- en beleeftuin
Het grote buitenterrein van de Wiidpleats is vernieuwd met diverse projecten. Bovendien kunnen kinderen er dit weekend knutselen, buttons maken, spelen in het hooi en springen op een springkussen. Ook is er een kindertheater en kunnen de kinderen op zaterdag tijdens de officiële opening van de Doe- en beleeftuin door gedeputeerde Johannes Kramer en directeur van It Fryske Gea Henk de Vries meedoen aan een wedstrijd. De winnaar krijgt een gratis (jeugd)excursie voor hem-haar en vriendjes door De Alde Feanen aangeboden.

Excursies
Ontdek actief de natuur. Diverse enthousiaste excursieleiders staan klaar om belangstellenden mee te nemen voor een wandel-, vaar- of een jeugdexcursie. Ook is het mogelijk op eigen gelegenheid een uitgezette route te lopen. Alle activiteiten zijn tijdens het open weekend gratis en aanmelden is niet nodig. Wel geldt voor de vaar- en wandelexcursies: vol is vol! Tussen de activiteiten door zijn er heerlijke versnaperingen verkrijgbaar in het restaurant van de Buitenplaats.

Programma zaterdag 14 en zondag 15 april
- vaarexcursie: 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur
- wandelexcursie: 11.00 uur en 14.00 uur
- jeugdexcursie (waterdiertjes): 11.00 uur en 14.00 uur
- kindertheater: 13.30 uur

afdrukken
NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

E-mailadres *Booming Business
Podcast