Overzicht twintig nationale parken

Uitkijktorens en overzichtskaart

Er zijn twee uitkijktorens en meerdere vogelkijkhutten in het gebied die een prachtig uitzicht over het laagveenmoeras geven.

Hieronder ziet u de twee uitkijktorens "Reid om 'e Krite" en "Romsicht". Klik op de kaart voor een grote overzichtskaart, hierin staan de uitkijktorens en de vogelkijkhutten aangegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitkijktoren Romsicht

U kunt de auto parkeren bij bezoekerscentrum De Alde Feanen aan de Koaidyk 8a, te Earnewâld. Loop vervolgens de parkeerplaats af, terug naar de Koaidyk. Bij de t-splitsing steekt u over naar een schelpenpaadje. (Aan uw linkerhand vindt u Camping It Wiid). Blijf dit schelpenpad volgen en op een gegeven moment ziet u recht voor u de uitkijktoren. (Links van de Headamsleat).

Uitkijktoren Romsicht biedt een prachtig uitzicht over de Jan Durkspolder en de Halbertsma Petten.

 

Uitkijktoren Reid om 'e Krite

U kunt vanaf de parkeerplaats bij It Wikelslân (naast het Ooievaarsstation) naar de uitkijktoren wandelen.


Als u vanaf de Waldwei over de Feantersdyk richting het dorp Eernewoude rijdt, ziet u bij een splitsing de toren aan uw linkerhand. Hier kunt u de auto ook parkeren.


Het uitzichtpunt geeft een prachtig uitzicht over de herinrichting Reid om 'e Krite en het oude moerasgebied It Wikelslân (zie foto).

Uitzichtpunt Reid om 'e Krite

 

 

Toeristische kaart

Nationaal Park De Alde Feanen heeft een kaart ontwikkeld met daarop alle uitkijktorens, vogelkijkhutten, wandelpaden en meer. De uitgebreide versie van de kaart is te koop in bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen.

Klik hier om de kaart te downloaden (pdf)

 

Toeristische kaart NP De Alde Feanen (downloaden pdf)

Nieuws

11-04-2017
Brekelmans opent ogen in De Alde Feanen   EARNEWÂLD - Maandagavond opende Marleen Brekelmans de ogen van 80 ondernemers tijdens de... lees verder
14-12-2015
Van 27 december t/m 3 januari is het bezoekerscentrum elke dag* open van 10.00 tot 17.00 uur.   *m.u.v. oud- en nieuwjaarsdag lees verder
06-10-2015
De vogeltrek is net begonnen en de waterpartij voor de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder is momenteel een lust voor het oog met grote aantallen... lees verder